Carmen Jamers van Vertice: “Wij streven naar de ideale wereld voor de hoofdhuid”

Storyteller: Emily Nees

Fotograaf: Tori Machiels

Dag lieve vrienden, we weten allemaal dat de zoektocht naar een goede kapper niet altijd makkelijk is. We willen namelijk allemaal graag dat kapsel waar we van dromen en dan ook nog die gezonde bos haar. Laat Vertice aan de Guffenslaan 50/10 nu de plek zijn waar ze beiden combineren! “Op ons gezicht smeren we wel vaker crèmes, maar ons hoofd vergeten we vaak. “Je hoofdhuid heeft dezelfde verzorging nodig als je gelaat als je optimaal gezond haar wilt hebben”, vertelt zaakvoerster Carmen Jamers enthousiast.”

Een geboren kapster

Carmen is een geboren kapster. Sinds ze afstudeerde aan het VTI in Hasselt knipt ze dag in dag uit de haren van klanten. In 2004 besloot ze dat het tijd was om écht haar eigen ding te doen. En zo stampte ze samen met een collega een kapperszaak uit de grond onder de naam Vertice, dat hoogtepunt of toppunt betekent in Italiaans. “Ik doe dit enorm graag”, zegt ze met een glimlach. “Kapster zijn is zowel mijn hobby als mijn passie. Dat ik dit als werk mag doen is gewoon fantastisch.”

Bovendien is de sfeer in het kapsalon erg ontspannen. “De klant mag binnenspringen wanneer hij wilt. Daarvoor is geen afspraak nodig! Ook zijn we altijd geopend, behalve op zon- en feestdagen.”

Gezond haar én een gezonde hoofdhuid

In het begin werkten ze bij Vertice met de traditionele en gekende merken. Maar Carmen ging op zoek naar iets unieks. Ze onderscheidt zich van andere kappers door haar bekommernis om de hoofdhuid. Dat concept gebruikt ze al bijna zeven jaar. “Waar ik zelf enorm mee bezig ben is de hoofdhuid, omdat ik van mening ben dat je hoofdhuid eerst gezond moet zijn vooraleer je haar dat kan zijn. Voor ons gelaat kopen we wel vaker crèmes, maar ons hoofd vergeten we vaak. Je hoofdhuid heeft dezelfde verzorging nodig als je gelaat als je optimaal gezond haar wilt hebben.”

Om te weten welke producten een klant nodig heeft, voert haar team eerst een hoofdhuidcheck uit. “Dat doen we op een ongewassen hoofd”, vertelt Carmen. “Zo kunnen we zien welk type hoofdhuid de klant heeft. Op basis daarvan kunnen we bepalen welke behandeling de klant nodig heeft. Die behandeling kan hij thuis uitvoeren.”

“Wij raden dan bepaalde productjes aan en zorgen voor begeleiding. In een ideale wereld kiest de klant niet alleen voor een shampoo, maar ook voor een lotion. De lotion zorgt voor een stabilisatie van de huid. Wij proberen een beetje te streven naar de ideale wereld voor de hoofdhuid”, zegt Carmen enthousiast.

Topteam

Welke grote dromen heeft Carmen nog, wil ik graag weten. Voorlopig houdt Carmen het bij de normale gang van zaken. “Ik heb geen grote plannen voor verandering”, vertelt ze. “We hebben een topteam en we weten heel goed op elkaar in te spelen. Maar we volgen natuurlijk wel cursussen om de trends bij te houden. Zoals de pasteltintjes en het roze, dat blijft hip. Ik hou wel eerder van natuurlijke kleuren, maar sommige mensen staan ook beeldig met felle kleuren. Zolang de klant maar straalt met zijn of haar kapsel.”

Lieve vrienden, ik vond het een zeer leuke ervaring om te praten met Carmen van Vertice. Deze kapperszaak heeft duidelijk veel in haar mars. Het is heel belangrijk om goed voor je hoofdhuid te zorgen, weten we nu. Vertice helpt jullie daar graag bij. De zaak is trouwens ook gedurende de hele zomervakantie geopend!

Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina van Vertice.

RELAX. ENJOY.

LOGIN