Robrecht Leenders, een bofkont in Theater Bofland

Door: Machteld Bosmans

Dag lieve vrienden. Op een mooie zomerse dag had ik afgesproken met Robrecht Leenders, een man die met zijn hoofd in de wolken loopt maar toch zijn beide voeten op de grond houdt.
Toen ik mijn eerste stap binnen zette bij Theater Bofland, voelde ik al dat dit een plaats is waar iedereen welkom is.

Cocon

“We zijn allemaal kosmische reizigers”, vertelt Robrecht. Deze visie komt ook terug in zijn theater. Als je hier binnenwandelt, stap je meteen binnen in het verhaal van Theater Bofland. Wandel je door tot in de tuin, dan zie je veel kunstwerken met verschillende theatrale taferelen. Het verhaal van het theater is iets waarin Robrecht zichzelf kan tegenkomen. “Mijn cocon is kwetsbaar en mijn tuin is mijn cocon. Ik vergelijk mezelf vaak met een vlinder. We komen aan op aarde en fladderen wat rond. Vliegen van bloem tot bloem totdat het tijd is om weg te gaan.”

Boodschap van het Bofland

“Ik ben zeer blij dat de stad het pand heeft gekocht. Dit geeft me een zeer veilig gevoel. De stad toont sympathie, waardoor ik niet meer bang moet zijn voor het voortbestaan van dit theater.” 
Het liefst zou Robrecht willen dat de boodschap van het Bofland, dat we meer met de aarde moeten bezig zijn, over heel de aarde verspreid wordt. 
Toen hij het pand kocht, jaren geleden, voelde Robrecht zich een bofkont. Dit is ook een van de redenen waarom hij het Theater Bofland heeft genoemd. Nog een andere reden is dat Robrecht erin gelooft dat het de Boffen, de gelukkigen, zijn die de aarde komen helpen en het slechte wegjagen. “Ik ben zeer snel overprikkeld. Daarom is Bofland een goede plaats voor me want hier kom ik helemaal tot rust. Ik wil ook over enkele jaren rustig deze planeet verlaten.” Gelukkig is Robrecht van plan om nog even op deze wonderbaarlijke planeet te blijven. Mocht je even tijd hebben, spring dan zeker eens binnen bij deze levensgenieter.

Een dankbaar wezen

Vroeger gaf Robrecht nog voorstellingen in Bofland. Nu is het een theatermuseum waar hij elke persoon die er binnenwandelt met open armen ontvangt.

Hij heeft op dit moment wat gezondheidsproblemen maar is nog altijd gelukkig. “Ik heb dit allemaal een plaats kunnen geven en blijf nog gelukkig verder leven. Ondanks al deze dingen is mijn besef nog heel sterk. Ik ben een dankbaar wezen omdat ik dit Bofland mag creëren voor de goede geest.” Deze dankbaarheid toont Robrecht door voorbijgangers uit te nodigen in zijn theater om samen met hen gezellig iets te drinken en wat wijsheid te delen.

Lieve vrienden, dit was een heel ontspannend interview. Als je Theater Bofland binnenwandelt, lijkt de tijd even stil te staan en kan je je volledig ontspannen en naar Robrecht zijn fantastische, wijze verhalen en woorden luisteren. Misschien speelt hij wel even op zijn gitaar voor je. 
Robrecht, ik dank je omdat je me zo warm verwelkomd hebt in jouw PRACHTIGE theater. Je liet me echt even stil worden met al die mooie dingen die je zegt en door jouw gastvrijheid. En ik wil natuurlijk jullie, lezers, heel erg bedanken omdat jullie de tijd namen om dit verhaal te lezen

RELAX. ENJOY.

LOGIN